Робота у сфері туризму за кордоном: які країни чекають на співробітників з України (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робота у сфері туризму за кордоном: які країни чекають на співробітників з України (інфографіка)

Особисті фінанси
713
Що чекає на українців, які шукають роботу в індустрії туризму та гостинності за кордоном, Finance.ua дізнався від аналітиків порталу grc.ua.
Найбільше можливостей працевлаштуватися для наших співвітчизників, які шукають роботу в індустрії гостинності та туризму за кордоном, відкрито в Польщі (25% усіх актуальних вакансій категорії), ОАЕ (21%), Чорногорії (8%), в Болгарії (7%) та Єгипті (5%).
Кого шукають. Найчастіше шукають офіціантів (15%), покоївок (13%), бартендерів/барменів (12%), кухарів (12%), хостес (12%), керівників ресторанів (6%) і адміністраторів готелів/хостелів (6%). Також потрібні менеджери з продажів туристичних послуг (3%) і різнороби/персонал кухні (3%).
Середня заробітна плата становить трохи більше 38 тис. грн, але все залежить від країни і посадових обов’язків.
Середня компенсація в ОАЕ становить майже 62 тис. грн. При цьому молодший офіціант в ОАЕ може розраховувати на заробітну плату від 43 тис. грн (плюс чайові), а компенсація хостес-перекладачки, яка володіє арабською, англійською та російською мовами на вільному рівні, може становити 70+ тис. грн.
Середня заробітна плата українців, які шукають роботу в категорії «Туризм, ресторани і готелі» в Чорногорії, становить трохи більше 53 тис. грн. У цій країні найчастіше шукають кухарів (12% усіх відкритих вакансій регіону), керівників ресторанів (9%), барменів (9%) і продавців туристичних послуг (3%).
Вимоги до пошукачів: знання англійської та російської мов – обов’язково, знання хорватської, сербської та чорногорської – бажано.
На третьому місці за рівнем середньої заробітної плати, яку обіцяють кандидатам в індустрії туризму та гостинності, – Польща. Середня компенсація праці українців у туристичній сфері в країні – 40 тис. грн. Шукають адміністраторів готелів/хостелів (заробітна плата – 1400 євро на місяць), покоївок (15% всіх вакансій регіону), кухарів (середній оклад до 1000 євро), працівників кухні (оклад до 25 тис. грн), барменів (10% всіх вакансій) і офіціантів (10%).
Загальна вимога до всіх претендентів, які шукають роботу в туристичній сфері в Польщі, – розуміння польської мови і наявність робочої візи або «карти поляка». Також обов’язкова наявність медичної книжки та сертифіката про вакцинацію будь-якою вакциною, зареєстрованою в країнах ЄС.
Трохи менше – до 38 тис. грн може отримувати українець, який шукає роботу в Єгипті. В основному потрібні аніматори (12% вакансій), фітнес-тренери (12%), фахівці з продажів туристичних послуг/представники туроператорів (8%) і професійні танцюристи (9%).
Обов’язково: знання арабської та англійської мов на базовому рівні, наявність медичної книжки і COVID-сертифіката. Для в’їзду в країну також потрібен ПЛР-тест. Обіцяють проживання та харчування.
Найменше пропонують у Болгарії. Середня заробітна плата в турбізнесі у регіоні складає 35 тис. грн. Потрібні агенти з продажів туристичних послуг (10% всіх актуальних вакансій регіону), кухарі (12%) і покоївки (12%). Також шукають працівників кухні/різноробів (9%) і барменів (8%). Робота сезонна, на українців чекають до жовтня.
Незалежно від країни, більшість зарубіжних роботодавців зі сфери туризму і гостинності (78%) шукають досвідчених співробітників (з досвідом роботи від року до трьох років). Вакансій для кандидатів без досвіду роботи – всього 15%. Вакансій для пошукачів з досвідом роботи понад 6 років ще менше – всього 7%.
Робота у сфері туризму за кордоном: які країни чекають на співробітників з України (інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас