Visa запустить міжнародні грошові перекази за номером телефону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Visa запустить міжнародні грошові перекази за номером телефону

Фінтех і Картки
738
Через 2 роки Visa планує запустити в Україні сервіс міжнародних грошових переказів за номером телефону, як мінімум, між сусідніми країнами або країнами пострадянського простору.
Про це в інтерв’ю «Мінфіну» розповіла Віра Платонова, старша віцепрезидентка і регіональна менеджерка Visa в Україні, Грузії, країнах СНД і Південно-Східної Європи.
«Зараз у нас є два напрямки: всередині України і між різними країнами. Складність міжнародної історії в тому, що потрібно відповідати законодавству кожної країни, в яку здійснюється переказ грошей», — розповіла старша віцепрезидентка Visa.
Вона підкреслила, що потрібно перевіряти, які коридори відкриті та які банки дають можливість це робити.
«В Європі сьогодні підключено понад 25 країн, у які можна робити перекази з України», — сказала Платонова.
Для прикладу, в Італії є законодавче обмеження на переказ грошей з країни, і платіжна система нічого не може з цим зробити. А якщо країна відкрита до цих технологій, то Visa сертифікує там банки і встановлює коридор з ними.
«Комісія при цьому в рази менша — в середньому 1−2%. Особливо якщо порівняти з улюбленим способом „передати маршруткою“, де водій, за чутками, заробляє до 20%», — зазначила Платонова.
Нагадаємо, у липні 2021 року ПриватБанк і Visa оголосили про запуск повного функціоналу сервісу переказів за номером телефону. Таку послугу зараз надають уже декілька українських банків.
Щоб скористатися сервісом, потрібно вказати номер телефону одержувача. Якщо його банк також підключений до платформи, можна переказати гроші без номера картки.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам “пластик”.

Подивитися варіанти 💳

За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас