Зеленський і Федоров пропонують Facebook відкрити офіс в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський і Федоров пропонують Facebook відкрити офіс в Україні

Казна та Політика
269
Президент Володимир Зеленський і віцепрем’єр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у форматі відеодзвінка обговорили співпрацю з головним операційним директором Facebook Шеріл Сендберг і віцепрезидентом Facebook Ніком Клеггом.
Про це повідомляє прес-служба Мінцифри.
«Основні пункти перемовин — можливість відкриття офісу Facebook в Україні, а також запуск нових продуктів компанії для українських користувачів. Крім цього, президент розповів про ключові здобутки у впровадженні цифровізації та подальші плани», — йдеться у повідомленні.
«Цифровізація — пріоритет нашої держави. Це одна з крутих реформ, яка активно втілюється. Ми оцифровуємо 100% держпослуг», — сказав Зеленський.
Також він запросив представників Facebook відвідати Diia Summit цієї осені у Києві.
«Це було б серйозною підтримкою діджитал-напряму в Україні. Ми впевнені, що будемо першими в Європі в реалізації всіх цифрових послуг. Ваш приїзд був би дуже добрим сигналом», — додав Зеленський.
Зазначається, що Мінцифри співпрацює з Facebook від самого початку свого існування.
«Разом ми вже реалізували декілька успішних проєктів. Зокрема, запустили Amber Alert — систему сповіщень про зникнення дітей», — додали у міністерстві.
«Ми активно співпрацюємо зі світовими технологічними компаніями. Це Amazon, Microsoft, Apple, Google, Samsung, Lyft та багато інших ІТ-гігантів. Наша ціль — не лише регулярний запуск спільних проєктів, а й поява офіційного представництва Facebook в Україні. Зі свого боку ми готові сприяти виходу компанії на наш ринок. Впевнений, що наша співпраця буде корисною як для України, так і для Facebook», — заявив Федоров.
Повідомляється, що у співпраці з Facebook Мінцифри також запустило спільний освітній проєкт «Основи використання Facebook та Instagram для розвитку бізнесу онлайн» і SMB Hub Ukraine для малого і середнього бізнесу.
Крім цього, компанія Facebook запустила українську версію платформи з цифрової освіти для батьків, учителів і підлітків Get Digital в межах Європейського тижня цифрової грамотності в Україні.

Довідка Finance.ua:

  • раніше президент Володимир Зеленський під час зустрічі із керівництвом корпорації Microsoft у Нью-Йорку у межах візиту до США запропонував створити на території України дата-центр хмарного сервісу Azure;
  • також Зеленський обговорив з Apple розширення на українському ринку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас