Уряд та «Нафтогаз» готують для населення нову схему розрахунків за блакитне паливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд та «Нафтогаз» готують для населення нову схему розрахунків за блакитне паливо

Енергетика
4622
Кабінет міністрів затвердив основні напрями діяльності НАК «Нафтогаз України» на 2021 рік. Планується запровадити схему, за якою населення платитиме кожного місяця 1/12 від річного споживання.
Про це свідсить постанова від 27 вересня 2021 р. № 1011, оприлюднена на Урядовому порталі.
Одним з пунктів визначено «сприяння переходу на нову модель розрахунків побутових споживачів за природний газ, коли кожного місяця такий споживач сплачує 1/12 від очікуваної річної вартості спожитого газу, розрахованої відповідно до профілю споживання».
Крім того, планується створення балансуючих груп для постачальників природного газу побутовим споживачам, учасники яких можуть придбавати газ у НАК «Нафтогаз України» в обсягах, достатніх для покриття відборів побутових споживачів, на недискримінаційних (рівних) умовах та за фіксованою ціною на період до 1 травня 2022 року.

Довідка Finance.ua:

  • газопостачальні компанії України змінили тарифи на газ для населення у жовтні. Нагадаємо, у вересні ціни зросли, проте річні тарифні плани не змінилися і залишаються значно вигіднішими;
  • борг українців за житлово-комунальні послуги збільшився. Станом на 1 серпня він становив 64,4 млрд грн, це на 15,5% більше, ніж у серпні 2020 року. Найбільші борги накопичилися за газ і гарячу воду.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас