Ціна на газ у жовтні у різних постачальників (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на газ у жовтні у різних постачальників (інфографіка)

Особисті фінанси
1906
Газопостачальні компанії України змінили тарифи на газ для населення у жовтні. Нагадаємо, у вересні ціни зросли, проте річні тарифні плани не змінилися і залишаються значно вигіднішими.
Найнижчий тариф незмінно вже декілька місяців залишається на рівні 7,99 гривні за кубометр газу, що лише на 19 копійок вище за найнижчу річну пропозицію.
Найвищий тариф запропонував постачальник «Енергія країни» — 31,06 гривні за кубометр газу, що на 10,1 гривні більше за їх вересневий тариф.
Ціна на газ у жовтні у різних постачальників (інфографіка)
Нагадаємо, більшість постачальників у вересні відмовилися від місячних тарифів, залишивши тільки річну пропозицію. Зокрема, це стосується компаній під брендом Твій Газзбут, на які припадає значна частина ринку. Не пропонує місячного тарифу і Нафтогаз України.
Тарифи на газ постачальника останньої надії. Річний тариф на рівні 7,96 гривні за кубометр газу. У вересні тариф складав 12 гривні за кубометр газу, що на 22 копійки менше, ніж у серпні. Серпневий тариф був на рівні 11,78 гривні за кубометр газу.

Довідка Finance.ua:

  • якщо незаконно відключили газ: якщо споживач справно сплачував і не порушував правил безпеки користування газом, то відключення газу є незаконним. «Якщо побутовий споживач не здійснив оплату за спожитий природний газ, постачальник має право здійснити заходи з припинення постачання природного газу споживачу шляхом направлення споживачу письмового повідомлення з вимогою самостійно припинити споживання природного газу за рахунок перекриття запірного пристрою перед газовим приладом та допустити представника постачальника за пред’явленням службового посвідчення на об’єкт для пломбування запірних пристроїв», — сказано в повідомленні Координаційного центру з надання правової допомоги;
  • у повідомленні про припинення споживання природного газу постачальник має зазначити підстави та дату припинення газоспоживання, яка не може бути раніше ніж через 3 дні після дати отримання повідомлення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас