День фінансів: купівля авто онлайн, нове правління «Нафтогазу», початок роботи БЕБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: купівля авто онлайн, нове правління «Нафтогазу», початок роботи БЕБ

287
Понеділок, 27 вересня. Поки в БЕБ думають, як боротися з бізнесом, який ухиляється від податків, в ПриватБанку придумали, як боротися з шахраями, які підробляють SIM-картки.
Купівля-продаж авто онлайн. В Україні спростили перереєстрацію транспортних засобів за договором купівлі-продажу. Оформляти угоди купівлі-продажу автомобілів можна буде не виходячи з дому — в електронному кабінеті водія. Щоб оформити документи на авто, необхідно авторизуватися в електронному кабінеті водія, заповнити договір і підписати документи за допомогою КЕП.
До речі, онлайн також можна зареєструвати місце проживання дитини. На порталі «Дія» громадяни можуть подати заяву на реєстрацію місця проживання дитини віком до 14 років за адресою одного з батьків з одночасним зняттям з реєстрації з попереднього місця проживання. Як це зробити — розповідаємо тут.
Нове правління «Нафтогазу». Сьогодні Кабмін призначив нове правління НАК «Нафтогаз України». Перед цим Кабмін взяв на себе повноваження наглядової ради НАК. Зокрема, Кабмін припинив повноваження членів правління НАК «Нафтогаз України» Сергія Переломи та Ярослава Теклюка.
Доходи і розмір субсидії. Субсидія розраховується окремо на опалювальний і неопалювальний сезони. За цим посиланням розповідаємо, за який період враховуються доходи при розрахунку розміру житлової субсидії. Додамо лише, що розмір субсидії розраховується як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг у межах соціальних норм і нормативів та обсягом обов’язкового платежу.
Робота транспорту в «жовтих» і «червоних» зонах. Санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що в «жовтій» зоні обмеження для транспорту не передбачені. Для регіонів червоного рівня повноваження щодо встановлення обмежень у громадському транспорті покладені на регіональні комісії ТЕБ і НС. За його словами, поки що про закриття або про обмеження руху транспорту не йдеться.
Номер телефону необхідно прив’язати до паспорта — порада ПриватБанку. У банку зазначають, що номер телефону громадян є фінансовим номером. Зокрема, банк використовує його для ідентифікації. Шахраї ж можуть підробити SIM-картку і відібрати номер. Тому ПриватБанк радить звернутися до свого мобільного оператора і прив’язати паспорт до SIM-картки. Тому що телефон, підв’язаний до паспорта, не так легко відібрати.
Депозитів у банках поменшало. За даними ФГВФО, станом на 1 вересня 2021 року загальна сума вкладів фізосіб у банках — учасниках Фонду гарантування склала 622,86 млрд грн, водночас у серпні ця сума становила 624,7 млрд грн. Вклади 98,0% вкладників не перевищують 200 тис. грн, а тому повністю підпадають під гарантії Фонду. Загальна сума цих вкладів становить 237,70 млрд грн.
Виявлення і подолання «схематозу». Директор Бюро економічної безпеки Вадим Мельник заявив, що робота БЕБ не буде починатися з візитів до бізнесу. Спочатку бюро аналізуватиме і ліквідовуватиме економічні схеми з ухилення від податків, потім виявляти їх корупційне прикриття, а тільки після цього візьметься за підприємців-порушників.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас