У НКЦПФР назвали секрет успішної пенсійної реформи в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НКЦПФР назвали секрет успішної пенсійної реформи в Україні

Казна та Політика
366
Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Руслан Магомедов вважає, що для успіху пенсійної реформи треба надати інвесторам якісні механізми вкладення коштів.
Finance.ua, як портал, що дбає про ваші заощадження, дізнався від НКЦПФР, чому в Україні бракує фінансових інструментів для розміщення пенсійних внесків.
«На другому рівні ми бачимо проблеми з фінансовими інструментами, де будуть розміщуватись кошти пенсійної системи. Наприклад, сьогодні в Україні вже давно працює третій рівень пенсійного забезпечення. На жаль, ми бачимо, що приблизно 70% коштів фонди вкладають в ОВДП. З одного боку, дуже добре, адже це надає ресурс для економіки країни, а з іншого — унеможливлює варіативність цих вкладів. Комісія працює над умовами для створення фінансових інструментів. І тоді вітчизняні інвестори зможуть отримати якісні механізми вкладення коштів», – наголосив Магомедов.
Він також розповів, чому сьогодні наші громадяни ухиляються від сплати ЄСВ.
«Бо вони не пов’язують цей внесок зі своїми статками в майбутньому. Наше завдання на другому рівні пенсійного забезпечення – показати українцям цифри, які вони накопичили за певний період сплати таких внесків. Тоді кожен зможе зрозуміти та побачити результат від сплати ЄСВ. Бо ж сьогодні більшість вважають ці трати недоречними і будь-яким шляхом намагаються їх уникнути», – зауважив голова Комісії.

Довідка Finance.ua:

  • на думку міністра фінансів Сергія Марченка, нинішню систему пенсійного забезпечення в Україні потрібно невідкладно міняти — щоб забезпечити бодай мінімальні виплати українцям, які виходитимуть на заслужений відпочинок у майбутньому;
  • Мінсоцполітики планує забезпечувати технологічну інфраструктуру для надійної та прозорої роботи системи пенсійних накопичень;
  • накопичувальний рівень пенсійної системи може бути введений за рахунок перерозподілу витрат між роботодавцем, співробітником і урядом. Він не повинен впливати на поточні надходження Пенсійного фонду України. Про це розповіла віцепрезидент Світового банку (СБ) у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б’єрде.
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші питання про пенсії ви зможете знайти в в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас