У Світовому банку запропонували джерела коштів на накопичувальні пенсії українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Світовому банку запропонували джерела коштів на накопичувальні пенсії українців

Казна та Політика
2005
Накопичувальний рівень пенсійної системи може бути введений за рахунок перерозподілу витрат між роботодавцем, співробітником і урядом. Він не повинен впливати на поточні надходження Пенсійного фонду України.
Про це розповіла віцепрезидент Світового банку (СБ) у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б’єрде в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
«Ми вважаємо, що впровадження накопичувального компонента не повинно проводитися за рахунок нинішніх пенсіонерів або майбутніх платників податків», — сказала вона.
За її словами, у разі прийняття рішення про подальший рух до введення накопичувальних пенсій у суспільстві має бути відкрита і прозора дискусія щодо фінансування такого нового інструменту.
«Це може, наприклад, відбуватися через деяку форму розподілу витрат між роботодавців, співробітників і урядом, без впливу на поточні надходження Пенсійного фонду», — зазначила Б’єрде.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство фінансів шукає способи запустити пенсійну реформу до 2024 року;
  • за підрахунками відомства, людина з повним страховим стажем зможе отримувати із солідарної та накопичувальної систем пенсію близько 7000 гривень;
  • законодавці пропонують, щоб частина внесків одразу надходила у власність людини, на її особистий рахунок в накопичувальному фонді. Людина буде власником своїх пенсійних накопичень, сама обиратиме, в якому фонді накопичувати, може змінити фонд у будь-який час, якщо щось не подобається, залишити пенсійні накопичення у спадок, скористатись ними в критичних випадках, наприклад, для лікування.
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші питання про пенсії ви зможете знайти в в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас