У Раді зареєстрували 11 проєктів постанов про скасування прийняття закону про олігархів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді зареєстрували 11 проєктів постанов про скасування прийняття закону про олігархів

Казна та Політика
215
У Верховній Раді зареєстровано 11 проєктів постанов про скасування рішення парламенту про прийняття проєкту закону № 5599 про олігархів.
Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради.
Зазначимо, всі проєкти постанов зареєстрували народні депутати партії «Європейська солідарність». Усі документи мають однаковий зміст.
Згідно з текстом пояснювальної записки до одного з документів, ухвалення закону відбулося із грубими порушеннями вимог Регламенту Верховної Ради, який передбачає, що особі, яка внесла поправку чи пропозицію, на вимогу мають надати слово для обґрунтування також пропозиції чи поправки.
Зазначається, що під час обговорення цього питання члени фракції «Європейська солідарність» неодноразово наполягали на обґрунтуванні та роз’ясненні власних пропозицій.
«Однак всупереч вимогам Регламенту Верховної ради України головуючий проігнорував ці пропозиції і поставив на голосування в другому читанні та в цілому проекту закону № 5599, чим порушив чинні норми Регламенту», — йдеться в записці.
Відтак, підкреслюють автори проєктів постанов, питання не може вважатися прийнятим відповідно до закону і підлягає скасуванню у передбачений Регламентом спосіб.
Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про статус олігархів в Україні 23 вересня.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас