Особливості користування індивідуальним банківським сейфом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Особливості користування індивідуальним банківським сейфом

Кредит&Депозит
673
Якщо ви маєте матеріальні цінності, які не хочете зберігати дома, можна скористатися індивідуальним банківським сейфом на умовах укладеного договору.
Finance.ua, як портал, що дбає про ваші заощадження, дізнався від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про два варіанти зберігання майна у сейфі, які різняться за обсягом відповідальності банку:
1. Банк приймає на зберігання у клієнта майно, яке поміщає в індивідуальний сейф. Для цього укладається відповідний договір, за яким клієнт передає цінності банку на підставі акту прийому-передачі та опису майна. Банку відомо, яке майно знаходиться в сейфі, і він несе відповідальність за збереження вмісту.
2. Банк надає сейф, де клієнт сам зберігає свої цінності. У цьому випадку, за договором про надання сейфа, застосовуються положення Цивільного кодексу України про майновий найм (оренду), акт прийому-передачі не складається та відповідальність за вміст сейфа несе сам клієнт.
Індивідуальні сейфи знаходяться в спеціальному приміщенні банку, яке обладнане системою сигналізації та перебуває під цілодобовою охороною, мають унікальний замок із двома різними ключами (один – у клієнта, інший – в банку), який відкривається лише цими ключами одночасно. Відповідно доступ третіх осіб до майна у банківському сейфі неможливий. Водночас клієнт може надати іншій особі право доступу до сейфа шляхом оформлення на неї довіреності.
Клієнт оплачує час користування сейфом і заставу за ключ, розмір та порядок сплати яких визначаються тарифами банку і договором.
Укладаючи договір, клієнту варто приділити увагу таким пунктам:
  • порядок примусового відкриття сейфа;
  • відповідальність за порушення умов договору;
  • порядок видачі вмісту сейфа спадкоємцям;
  • умови розкриття банківської таємниці.
У разі ліквідації банку. З дня початку процедури ліквідації банку Фонд зобов’язаний надіслати повідомлення всім клієнтам, які користуються сейфами про необхідність вилучити своє майно протягом одного місяця з дня повідомлення. Матеріальні цінності, що не були вилучені власниками в зазначений у повідомленні строк, вважаються фондами, на які не можуть претендувати кредитори банку. Вони переходять у розпорядження Фонду для повернення законним власникам.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас