У Мінцифри розповіли, коли можна буде роздрукувати COVID-сертифікат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінцифри розповіли, коли можна буде роздрукувати COVID-сертифікат

Казна та Політика
716
На порталі Дія можна буде згенерувати та роздрукувати COVID-сертифікат про вакцинацію. Послуга буде доступна наприкінці вересня.
Finance.ua як портал, що дбає про ваші гаманці, розповідає, як згенерувати COVID-сертифікат на порталі Дія.
«Уже понад 700 тисяч українців згенерували свої внутрішні та міжнародні сертифікати в застосунку Дія та активно користуються ними. Наші сертифікати офіційно визнані в ЄС для подорожей за кордон. У кінці вересня ми додамо можливість отримати сертифікат на порталі Дія. Зараз працюємо над розробкою послуги. Завдяки цьому ще більше українців зможуть подорожувати та користуватися COVID-сертифікатом», — розповів Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі «Ранок з Україною».
Завдяки запуску послуги на порталі Дія отримати цифровий COVID-сертифікат зможуть українці, в яких немає ID-картки чи закордонного біометричного паспорта або які не мають Дія.Підпису чи не користуються застосунком Дія.
Як згенерувати COVID-сертифікат на порталі Дія:
  • авторизуватися на порталі Дія;
  • вибрати послугу «Згенерувати COVID-сертифікат»;
  • підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката. На порталі можна скористатися як Дія.Підписом, який ви згенерували в застосунку Дія, так і будь-яким іншим електронним підписом;
  • після цього Дія надсилає запит в Електронну систему охорони здоров’я і формується сертифікат у форматі PDF. Його можна роздрукувати або просто зберегти файл на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана.
За словами Федорова, наприкінці вересня на порталі Дія можна буде згенерувати лише сертифікат вакцинації про отримання двох доз. Згодом також буде доступний і COVID-сертифікат про отримання негативного ПЛР-тесту.
Крім цього, Мінцифра працює над розробкою і сертифіката вакцинації про часткову вакцинацію. Він буде також доступний як на порталі, так і в застосунку Дія.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас