Дію українських COVID-сертифікатів продовжили до року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дію українських COVID-сертифікатів продовжили до року

Особисті фінанси
1942
У серпні ЄС офіційно визнав українські COVID-сертифікати в додатку Дія. Україна також визнає сертифікати країн-членів ЄС та інших країн, що приєдналися до ініціативи Digital COVID Certificate.
Finance.ua як портал, що дбає про ваші гаманці, дізнався, що Кабінет Міністрів продовжив дію зелених COVID-сертифікатів міжнародного зразка до одного року. Вони доступні після повного курсу вакцинації від COVID-19.
Згідно з додатком, термін дії міжнародного covid-сертифіката становить 365 днів з дня введення останньої дози відповідно до протоколу вакцинації від COVID-19.
Міжнародний сертифікат, який формується на підставі ПЛР-тесту, буде дійсний протягом 72 годин (з години забору матеріалів для тесту).
Сертифікат на підставі інформації про одужання від COVID, — 180 днів від дати забору матеріалів на позитивний тест.
Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, як згенерувати COVID-сертифікат і Дія.Підпис в Дії. COVID-сертифікат — це документ в Дії, що підтверджує статус про вакцинацію. Сертифікат можна згенерувати в кілька кліків: потрібно оновити додаток в PlayMarket або AppStore; потім в Дії треба натиснути «послуги», вибрати пункт «COVID-сертифікати» і «згенерувати сертифікат»; далі Дія.Підписом потрібно підписати заяву на передачу даних з електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) в Дію.

Довідка Finance.ua:

  • Як отримати сертифікат: ви звертаєтеся до свого сімейного лікаря після того, як вам провели щеплення два рази вакциною проти COVID-19.
  • Ляшко уточнив, що це свідоцтво не обов’язково має бути на жовтому папері, як вважають у деяких медзакладах: «Не на жовтому бланку. А роздруківка з печаткою лікаря та установи. Все. Це міжнародний сертифікат, який визнається, оскільки він передбачений міжнародними медико-санітарними правилами».
  • електронний сертифікат впроваджено ЄС додатково. Україна отримала технічне завдання до цього електронного додатку і розробила свій. Зараз український ковід-сертифікат повністю відповідає вимогам ЄС.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас