Викрито шахраїв у підробленні документів для отримання «Карти поляка»: 2 тис. євро з людини (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Викрито шахраїв у підробленні документів для отримання «Карти поляка»: 2 тис. євро з людини (фото)

Кримінал
418
Finance.ua як портал, що дбає про ваші фінанси, дізнався від Київської міської прокуратури про діяльність шахраїв, які виготовляли підробні документи для отримання “Карти поляка”.
За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва викрито схему виготовлення підроблених документів для виїзду громадян України до Польщі з метою постійного проживання (ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 358 КК України).
Злочинну схему організував мешканець Черкаської області за попередньою змовою з іншими особами. Під виглядом офіційної діяльності учасники схеми пропонували громадянам України послуги, пов’язані з «пошуком» польського коріння, що має юридичне знaчення для наступного отримання ними «Карти поляка» та документів на постійне місце проживання на території Республіки Польща.
Викрито шахраїв у підробленні документів для отримання «Карти поляка»: 2 тис. євро з людини (фото)
Разом із тим, проведеними слідчими (розшуковими) діями встановлено, що учасники протиправної діяльності, зловживаючи довірою громадян та вводячи їх в оману, виготовляли та передавали їм підроблені документи, зазначаючи при цьому про їх оригінальне походження.
Викрито шахраїв у підробленні документів для отримання «Карти поляка»: 2 тис. євро з людини (фото)
Вартість такої послуги становила понад 2000 євро.
Під час проведення обшуків у помешканнях фігурантів знайдено знаряддя вчинення кримінального правопорушення, грошові кошти та понад 100 оригіналів незаповнених бланків документів, які посвідчують особу.
Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру організатору протиправної діяльності, а також встановлюються інші її учасники, у тому числі серед держслужбовців.

Довідка Finance.ua:

  • СБУ викрила підпільні кол-центри, які виманювали у людей дані для доступу до їхніх банківських рахунків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас