У Києві почнуть їздити нові трамваї (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві почнуть їздити нові трамваї (відео)

Казна та Політика
756
Згідно з повідомленням мера Києва Віталія Кличка Київ отримав новий трисекційний трамвай «ТАТРА-ЮГ» вітчизняного виробництва та 3 трамваї «PESA» польського виробництва. Ще 3 трамваї «PESA» надійдуть до кінця цього року. Finance.ua, що завжди турбується про ваш комфорт в дорозі, дізнався від пресслужби КГГА деталі.
Вітчизняний «ТАТРА-ЮГ» – це перший трисекційний трамвай із низькою підлогою з 20, що будуть закуплені за кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку. Загалом на оновлення трамвайного парку Київ отримає 24,9 млн євро кредиту.
Що у вагонах. У вагоні 59 місць для сидіння, зокрема для людей з інвалідністю. Кондиціонери – в кабіні водія та в салоні. Усього трисекційний трамвай може перевозити близько 260 пасажирів. У салоні спереду та ззаду встановлені відеокамери для фіксації дорожнього руху та салону всередині.
Трамвай оснащений GPS-трекером, системою електронного квитка та системою підрахунку і обліку пасажирів.
Де будуть їздити. Перший трамвай «ТАТРА-ЮГ» вийде на маршрут на лівому березі. Згідно з графіком поставки, всі 20 трамваїв КП «Київпастранс» має отримати до початку 2023 року.
«Польські «PESA» місто закуповує вже кілька років. Нові трамвайні вагони довжиною понад 26 метрів, розраховані на 60 посадочних місць. Є місця для людей з інвалідністю. Трамваї з низьким рівнем підлоги, оснащені кондиціонерами в кабіні водія та в салоні, обладнані пандусами для маломобільних пасажирів, системою відеоспостереження та системами аудіовізуального сповіщення.
У салоні трамваю також встановлені відеокамери. Трамваї оснащені GPS-трекерами та системами електронного квитка, cистемами підрахунку та обліку пасажирів.

Довідка Finance.ua:

  • Українцям запропонують три оновлені за 158 млн приміські поїзди. Модернізовані поїзди мають вагони, обладнані для доступу людей з інвалідністю, встановлені пандуси, кнопки виклику поїзної бригади, а всі вказівники нанесені шрифтом Брайля. Замінено низку систем та деталей інтер’єру, встановлено кріплення для велосипедів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас