Цетральний банк Афганістану обмежив зняття коштів до 200 доларів на тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цетральний банк Афганістану обмежив зняття коштів до 200 доларів на тиждень

Світ
346
Центральний банк Афганістану (Da Afghanistan Bank) в офіційній директиві наказав усім приватним і міжнародним банкам обмежити зняття коштів з рахунків для своїх індивідуальних клієнтів до 200 доларів, що відповідає 2 тисячам афганських фунтів стерлінгів в тиждень.
Про це інформує The Khaama Press.
У директиві зазначається, що рішення “ухвалено після виникнення фінансових труднощів в Афганістані і буде носити тимчасовий характер”.
Рішення було ухвалено через кілька годин після того, як сотні людей вийшли на вулиці Кабула і протестували проти закриття банків.
Центральний банк Афганістану також дав вказівку всім приватним банкам в Афганістані відновити свою діяльність “на основі принципів і законів центрального банку”.
“Власникам всіх пов’язаних компаній і індивідуальних рахунків дозволено переводити гроші електронним способом”, – йдеться в директиві.
Причина в тому, що відтоді, як таліби увійшли в Кабул 15 серпня, банківське обслуговування для населення стало недоступним. Люди стикнулися з серйозними проблемами, роботодавці не можуть виплачувати заробітну плату, а у співробітників закінчуються гроші, що призвело до кризи.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас