Талібам не вдалося здобути $9,5 млрд Центробанку Афганістану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Талібам не вдалося здобути $9,5 млрд Центробанку Афганістану

Світ
3517
«Талібан» хоч і захопив контроль над Афганістаном, але наразі група не може отримати доступ до резервів центрального банку країни на суму $ 9,5 млрд.
Все тому, що ці гроші, як повідомляє The Financial Times, перебувають у Федеральному резервному банку в Нью-Йорку.
Більша частина активів центрального банку приблизно на 9,5 мільярда доларів була заморожена США минулого тижня після того, як таліби стрімко взяли під контроль Афганістан після краху афганського уряду.
Також близько 1,3 мільярда доларів резервів Центрального банку Афганістану зберігаються на міжнародних рахунках, причому частина з них в євро і британських фунтах стерлінгів, в той час як інша частина знаходиться в Банку міжнародних розрахунків, що базується в Швейцарії, заявив Аджмаль Ахмаді, колишній виконувач обов’язків керуючого Центрального банку Афганістану.
Оскільки більша частина активів Центрального банку Афганістану заморожена адміністрацією президента Джо Байдена, у талібів залишається мало готівки, і вони стикаються з фінансовою кризою.
«Ми можемо сказати, що доступні талібам кошти становлять, можливо, 0,1−0,2% від загального обсягу міжнародних резервів Афганістану. Не так вже й багато», — написав Ахмаді в Твітері, де також попередив про різку інфляцію і знецінення національної валюти.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас