Робота на двох роботах фултайм — чи поширено серед українців (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робота на двох роботах фултайм — чи поширено серед українців (опитування)

Особисті фінанси
779
Як з’ясував The Wall Street Journal, багатьом співробітникам вдається поєднувати кілька фултайм-робіт. При цьому, роботодавці можуть про це не знати, адже в деяких компаніях за подібне можуть звільнити або попросити сплатити штраф.
Як свідчать результати опитування AIN.UA, суміщення кількох фултайм-робіт – досить поширена практика в Україні.
Як показало опитування, 50,5% респондентів зазначили, що практикують подібне прямо зараз, а майже 20% мали такий досвід раніше.
При цьому, в 51,6% компаній поєднувати дві роботи забороняється. Найчастіше це суперечить внутрішній політиці компанії, вказують 56,3% респондентів.
Також подібні умови можуть бути прописані в трудовому договорі. У разі, якщо роботодавець дізнається про подібне, співробітнику буде загрожувати звільнення, розповідають 46,1% опитаних. Крім цього, компанія може попросити працівника заплатити штраф.
16,8% респондентів розповіли, що поєднувати кілька робіт дозволяють тільки в одній з фірм.
Працювати одночасно в кількох компаніях дозволяють 31,6% роботодавців.
Робота на двох роботах фултайм — чи поширено серед українців (опитування)

Довідка Finance.ua:

  • середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій України в липні 2021 року склала 14 345 гривень. Це на 32 гривні більше порівняно з червнем (14 313 гривень);
  • Міністерство економіки підготувало проект “Національної стратегії щодо зменшення гендерного розриву в оплаті праці на період до 2023 року та затвердження Плану заходів щодо її реалізації”. Документ повинен схвалити Кабінет Міністрів.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас