Продаж ПриватБанку: Марченко розкрив деталі стратегії приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продаж ПриватБанку: Марченко розкрив деталі стратегії приватизації

Казна та Політика
1055
Схвалена урядом України Стратегія розвитку державного ПриватБанку до 2024 року передбачає декілька варіантів продажу банку. Але про негайну приватизацію не йдеться.
Про це міністр фінансів Сергій Марченко заявив в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
Про головні банківські новації ми також розповідаємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі останніх новин.
«Зараз про приватизацію не йдеться, але потенційно ми маємо бути до цього готовими і в майбутньому створювати умови для приватизації. Враховуючи судові позови попередніх власників, в нинішніх умовах зробити це максимально складно», — сказав він.
За його словами, йдеться про те, що може бути розділення на «хороший» і «поганий» банк для зміцнення потенціалу приватизації, розкриття додаткового потенціалу збільшення акціонерної вартості й обмеження впливу успадкованих з минулого проблем.

Приватизація держбанків в Україні: цілі та можливі наслідки 🔎

«Зараз ведуться дискусії, але ми мали зафіксувати ці позиції в стратегії. Варіантів є декілька. Це або продаж всього банку, або „хорошого“, або розміщення акцій на одній з бірж. Рішення — за акціонером», — додав Марченко.

Довідка Finance.ua:

  • раніше Кабінет Міністрів схвалив Стратегію розвитку державного ПриватБанку до 2024 року. Планується вивести з банку проблемні активи та продати «хороший банк»;
  • приватизація «хорошого» ПриватБанку принесе 80 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас