Кабмін схвалив стратегію ПриватБанку з трьома варіантами приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив стратегію ПриватБанку з трьома варіантами приватизації

Казна та Політика
761
Кабінет Міністрів схвалив Стратегію розвитку державного ПриватБанку до 2024 року. Планується вивести з банку проблемні активи та продати «хороший банк».
Основними цілями оновлення стратегії є створення сильного в операційному плані та конкурентоспроможного банку, здатного забезпечити фінансову стабільність та сплачувати дивіденди, а також привабливого та життєздатного банку для інвестування.

Приватизація держбанків в Україні: цілі та можливі наслідки

«Головна мета — визначити стратегію для „хорошого банку“, придатного для продажу, та підходу до його приватизації. Успадковані проблеми будуть зосереджені в окремому підрозділі, який буде займатися непрофільними послугами, успадкованими портфелями та судовими процесами», — зазначається в пояснювальній записці до проекту.
Згідно з документом, банк розкриває три можливі опції приватизації:
  • приватне розміщення всього банку;
  • приватне розміщення «хорошого банку»;
  • ІРО (первинне розміщення акцій) «хорошого банку».
Надходження від продажу Хорошого банку «можуть скласти близько 80 млрд грн»

Довідка Finance.ua:

  • українські державні банки будуть виходити на Лондонську фондову біржу. Це стане першим кроком на шляху до їхньої приватизації. Після цього частка держави у банківському секторі має зменшитись;
  • планувалось, що ПриватБанк продадуть приватному власнику вже у 2024 році. Разом із банком новому власнику перейдуть близько 18 мільйонів клієнтів.
Про головні банківські новації ми також розповідаємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі останніх новин.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас