ПриватБанк продадуть приватному власнику: як це позначиться на клієнтах банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк продадуть приватному власнику: як це позначиться на клієнтах банку

Казна та Політика
9944
ПриватБанк продадуть приватному власнику вже у 2024 році. Разом із банком новому власнику перейдуть близько 18 мільйонів клієнтів.
Суть такого рішення пояснюється бажанням скоротити частку держави в банківському ринку, пише Обозреватель.
Як на клієнтів вплине продаж?
Перехід банку від одних рук до інших повинен відбутися безболісно. Банківський нагляд за останнє десятиліття радикально змінився і продовжує посилюватися. Регулятор не допустить кардинальних змін. Крім того, якщо погіршувати пропозиції для українців, це призведе до відтоку клієнтів. А в цьому не зацікавлені й нові власники.
До того ж в НБУ вже заявили, що розглядають як покупця європейські або американські банківські групи, які дотримуються жорстких правил поведінки на ринку і дорожать своїм ім’ям.
«Це загальносвітовий тренд. У цьому контексті зовсім не важливо, хто саме є акціонером тієї чи іншої фінустанови. Всі вони підкоряються загальним правилам для всіх учасників ринку, повинні виконувати нормативи, проходить стрес-тестування, стверджувати стратегічні плани тощо», — пояснив радник глави правління Кредитвест Банку Василь Невмержицький.
Гарантії ФГВФО (200 тис. грн, які повернуть вкладникам навіть у разі закриття фінустанови) також не відміняються під час зміни власника. Водночас входження в капітал іноземного акціонера відкриває нові можливості для банку, спрощує доступ до міжнародних ринків капіталу. Зрештою, це валюта, яка заходить у країну з метою купівлі акцій.
Нагадаємо, ПриватБанк за підсумками першого кварталу 2021 року отримав 2,4 млрд грн прибутку.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас