ПриватБанк показав прибуток у першому кварталі 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк показав прибуток у першому кварталі 2021 року

Фондовий ринок
405
ПриватБанк за підсумками першого кварталу 2021 року отримав 2,4 млрд грн прибутку. Як повідомила прес служба банку, за перші три місяці року прибуток від обслуговування клієнтів та банківських операцій склав 8,5 млрд грн, що на 27% більше результатів першого кварталу 2020 року.
Про це йдеться в повідомленні банку.
Це вкотре доводить, що бізнес-модель банку є сталою, а банк здатен адаптувати свою діяльність до викликів нової COVID-реальності.
Кількість активних клієнтів банку виросла порівняно з першим кварталом 2020 року на 6% до 18,64 млн, а число активних користувачів цифрового банку Приват24 – на 30% до 13 млн. Відповідне збільшення обсягів операцій забезпечило зростання комісійних доходів банку на 16% до 5 млрд грн.
Чистий процентний доход у порівнянні з першим кварталом минулого року виріс на 21% й становить 6,3 млрд грн. Банк продовжує планомірно знижувати депозитні ставки, аби кредитні ресурси стали доступними як для бізнесу, так і для простих українців. Так, кредитний портфель банку у порівнянні з четвертим кварталом 2020 року збільшився на 6% до 58,5 млрд грн, але ще є на 4,7 % меншим «доковідних» обсягів першого кварталу минулого року. Поступове відновлення портфеля відбувається завдяки розвитку кредитування малого та середнього бізнесу.
Втім, зміни в світовій економіці та економіці України, насамперед зростання доходності довгострокових казначейських паперів уряду США та зміцнення курсу гривні обумовили у першому кварталі року негативний результат від переоцінки індексованих облігацій внутрішньої державної позики, що були отримані як внесок в статутний капітал банку при націоналізації.
Ситуативний, не пов’язаний із звичайною діяльністю банку, збиток від цього портфелю за 3 місяці 2021 року склав -6,8 млрд грн. Одночасно, позитивний вплив на результати банку коливань валютних курсів частково, на 0,5 млрд грн, компенсує ці збитки. Але, загалом, вплив виключно макроекономічних факторів зумовив значне зниження рівня прибутку банку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас