В «Слузі народу» пояснили, кого першочергово торкнуться зміни в податковому законодавстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Слузі народу» пояснили, кого першочергово торкнуться зміни в податковому законодавстві

Казна та Політика
1167
На початку липня Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроект № 5600, який підвищує деякі податкові ставки, у тому числі акцизи та податки. На думку депутата від «Слуги народу» Олексія Устенка, боротьба з неплатниками дійсно актуальна, адже податки повинні виплачувати всі без виключення.
Ні українські, ні іноземні великі компанії, на думку народного депутата, не повинні мати преференцій або виключень у питаннях сплати податків.
«Звичайно, в першу чергу повинні платити ті, хто ці податки зовсім не сплачує. Це боротьба з офшорами і з тими, хто справді не поповнює скарбницю держави. А починати треба з тих, хто не платить податки в великих об’ємах. Загалом же, податки повинні підвищуватися абсолютно для всіх, хто працює на території України», — розповів народний депутат.
За словами Олексія Устенка, зміну податкової політики та контролю варто починати не з умовних продавців товарів у Instagram, а займатись великими українськими та іноземними платниками податків, які використовують різні способи для ухилення від їхньої сплати.

Довідка Finance.ua:

  • за словами міністра економіки Олексія Любченка, норма законопроєкту № 5600 («ресурсний» законопроєкт) про збільшення оподаткування третього і більше продажу квартир протягом року не торкнеться пересічних громадян;
  • норма законопроєкту про зміни до Податкового кодексу щодо скасування пільги з ПДВ на операції з постачання житла на вторинному ринку не стосується фізичних осіб, які продають або збираються продати своє житло на вторинному ринку, оскільки вони не є платниками ПДВ.
Про головні законодавчі ініціативи, які можуть торкнутися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і завжди будьте в курсі головних змін!
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас