Забудовники будуть сплачувати податки на нерухомість за рахунок власних надприбутків - Любченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Забудовники будуть сплачувати податки на нерухомість за рахунок власних надприбутків - Любченко

Нерухомість
4789
При збільшенні оподаткування продажу третьої і більше квартир протягом року забудовники сплачуватимуть податки за рахунок власного надприбутку, вважає міністр економіки Олексій Любченко.
«Ціни на житло з початку року без будь-якого підвищення податків зросли на 14%. Тобто забудовники і при чинному оподаткуванні встановлюють для покупців максимально можливу ціну, а тому податки вони будуть платити не за рахунок покупців, адже при подальшому підвищенні цін ці квартири нікому буде купувати. Податки сплатять з власного надприбутку», — сказав він в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».
За словами міністра, норма законопроєкту № 5600 («ресурсний» законопроєкт) про збільшення оподаткування третього і більше продажу квартир протягом року не торкнеться пересічних громадян.
«Цікаво подивитися на пересічного громадянина, який регулярно продає по три квартири на рік при середній зарплаті в державі на рівні 12−15 тис. грн», — зазначив він.
Любченко підкреслив, що в обговоренні законопроєкту беруть участь Федерація роботодавців України, Європейська бізнес асоціація та ін.
Міністр також вказав, що в будівельній сфері найвищий відсоток тіньової зайнятості в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас