Відкликання працівників із щорічної відпустки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відкликання працівників із щорічної відпустки

Особисті фінанси
4177
Щорічну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь-якої тривалості за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів.
Про це повідомляє Управління Держпраці у Хмельницькій області.
Невикористану частину щорічної відпустки має бути надано працівнику, як правило, до кінця робочого року, але не пізніше 12 місяців після закінчення робочого року, за який надається відпустка.
Відкликання з щорічної відпустки допускається за згодою працівника лише для відвернення стихійного лиха, виробничої аварії або негайного усунення їх наслідків, для відвернення нещасних випадків, простою, загибелі або псування майна підприємства з додержанням вимог частини першої цієї статті та в інших випадках, передбачених законодавством. У разі відкликання працівника з відпустки його працю оплачують з урахуванням тієї суми, що була нарахована на оплату невикористаної частини відпустки.

Довідка Finance.ua:

  • цього року відпускні плани українців загалом повернулися до допандемічних показників;
  • співробітники, які працюють на комп’ютерах та обчислювальних машинах, мають право на щорічну додаткову відпустку тривалістю до чотирьох днів;
  • у Держпраці розповіли, чи правомірною є вимога адміністрації до працівників написати заяви про відпуски без збереження заробітної плати.
До речі, в нашому телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо корисну інформацію щодо подорожей. Наприклад, з якою кредиткою краще їхати за кордон, або що треба знати про туристичне страхування. Тож підписуйтесь і подорожуйте з користю.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас