BioNTech розраховує заробити 16 млрд євро на продажу вакцини проти COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BioNTech розраховує заробити 16 млрд євро на продажу вакцини проти COVID-19

Фондовий ринок
273
Німецький виробник вакцин BioNTech підвищив свій прогноз продажів вакцини проти COVID-19 в цьому році до 15,9 млрд євро ($18,7 млрд).
Як пише Bloomberg, раніше компанія прогнозувала виручку в 12,4 млрд євро у 2021 році.
BioNTech і її партнер Pfizer підписали контракти на поставку близько 2,2 млрд доз своєї двохдозової вакцини Comirnaty цього року і понад 1 млрд доз у 2022 році і надалі.
Вакцина проти коронавірусу має усі шанси, щоб стати одними з найбільш продаваних ліків всіх часів. Pfizer заявила минулого місяця, що в цьому році її продажі можуть скласти $33,5 млрд.
Депозитарні розписки BioNTech в США виросли на 12%. Цього року їх вартість зросла більш ніж вп’ятеро. Pfizer додав 1%, а виробник вакцин Moderna – цілих 11%.
BioNTech і Pfizer очікують, що в наступному році вони зможуть зробити 4 млрд доз вакцини. Pfizer заявила, що звернеться до регулюючих органів США з проханням дозволити третю, так звану «бустерну» дозу її вакцини.
Нагадаємо: минулого місяця німецька біотехнологічна компанія оголосила про старт роботи над вакциною проти малярії. Це стане її першим індивідуальним проєктом і першою новою ініціативою щодо боротьби з інфекційними захворюваннями з початку пандемії. Компанія має намір почати випробування вакцини проти малярії на пацієнтах до кінця наступного року.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас