Акції BioNTech перевищили 300 євро за штуку: інвестори вкладають кошти у виробників вакцин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції BioNTech перевищили 300 євро за штуку: інвестори вкладають кошти у виробників вакцин

Фондовий ринок
435
Акції виробників мРНК-вакцин від коронавірусу, за даними онлайн-видання Manager Magazin, протягом кількох тижнів є фаворитами у інвесторів на фондових біржах.
Так, 4 серпня ціна за одну акцію німецької компанії BioNTech подолала позначку в 300 євро. Це – максимум в історії підприємства, пише Deutsche Welle.
На Франкфуртській біржі 4 серпня курс акцій BioNTech склав 306 євро (296 євро напередодні).
Раніше газета The New York Times з посиланням на джерела повідомила, що американський регулятор лікарських засобів FDA збирається вже у вересні видати вакцині, яку німецька компанія BioNTech виробляє спільно з американською Pfizer, повноцінну реєстрацію. На даний момент препарат зареєстрований в США тільки для застосування в умовах надзвичайного стану.
Експерти вважають, що наявність «повної» реєстрації вакцини допоможе переконати скептично налаштованих громадян в необхідності зробити щеплення і підштовхне сповільнені в США темпи вакцинації. На даний момент близько 58% населення США, або 192 млн чоловік зробили як мінімум одне щеплення від коронавірусу.
Тим часом ціни на акції американських фармацевтичних компаній Moderna і Pfizer останнім часом теж помітно зросли. Як пише Manager Magazin, це може бути пов’язано з розрахунком на те, що з урахуванням значного поширення в світі дельта-варіанту інфекції незабаром багатьом знадобиться освіжити щеплення. Крім того, інвестори сподіваються, що фармацевтичним компаніям вдасться знайти застосування мРНК-технології і в інших областях.
Також стало відомо, що Європейська комісія уклала з компанією Novavax контракт на поставку до 200 млн доз вакцини від коронавірусу NVX-CoV2373 за умови її схвалення європейським регулятором лікарських засобів EMA. Після цього ціни на акції компанії виросли на 20%.
Вакцина від коронавірусу NVX-CoV2373 створена на основі інактивованого коронавірусу SARS-CoV-2 і містить крихітну частку характерного для нього спайк-білка (S-білка, або «шпильки»). Таким чином, препарат від Novavax працює за давно відомим принципом, що використовується, зокрема, при виробництві вакцин проти гепатиту В або правця: імунна система реагує на білки в вакцині. При цьому імунна реакція відбувається значно швидше, тому що організму не потрібно виробляти S-білки. Вважається, що ефективний захист настає при дворазовому застосуванні NVX-CoV2373.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас