В Україні введуть податок на необґрунтовані витрати українців — Гетманцев — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні введуть податок на необґрунтовані витрати українців — Гетманцев

Казна та Політика
8476
Кабінет міністрів готує для внесення до парламенту законопроект про так звані непрямі методи податкового контролю. Документ передбачає, що податкова зможе уточнювати походження коштів, що витрачаються на придбання цінних активів.
Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податків та митної політики Данило Гетманцев.
«І якщо людина не зможе відповісти або показати декларацію про амністію, то вона буде змушена доплатити податок на витрати, які не може пояснити», — розповів нардеп.
За його словами, Україна як відкрита країна має дотримуватися цивілізованих правил. Саме тому Гетманцев рекомендує скористатися податковою амністією.

Довідка Finance.ua:

  • у середині червня Верховна Рада прийняла закон № 1539-IX (законопроект № 5153), який в пакеті з іншими документами передбачає введення в Україні податкової амністії. Президент повернув документ з підписом 19 липня, а набрав він чинності з 21 липня поточного року.
  • закон пропонує в період з 1 вересня 2021-го до 1 вересня 2022 року провести добровільне декларування активів фізосіб, які були придбані до 1 січня цього року, але з яких не були сплачені податки.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас