Переселенцям полегшать виплату кредитів: Зеленський підписав закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переселенцям полегшать виплату кредитів: Зеленський підписав закон

Кредит&Депозит
398
Президент України Володимир Зеленський підписав закон № 1646-ІХ, що звільняє переселенців від наслідків невиконання зобов’язань за кредитами та позиками.
Про це повідомили в Офісі Президента.
Закон передбачає, що загальна сума процентів за кредитним договором або договором позики внутрішньо переміщеної особи (ВПО) не може перевищувати суми процентів, нарахованої протягом строку, на який надавався кредит (позика), за мінімальною ставкою, визначеною договором.
За неналежне виконання такими особами з числа ВПО зобов’язань за кредитними договорами не нараховується неустойка (штраф, пеня), не настає відповідальність у вигляді сплати суми боргу, не застосовуються інші майнові санкції.
Кредитор зобов’язаний здійснити перерахунок заборгованості за кредитом впродовж семи днів після письмового звернення від ВПО.
Відступлення права вимоги за кредитним договором позичальника з числа внутрішньо переміщених осіб без його згоди забороняється.
Відповідальність за невиконання чи неналежне виконання переселенцем кредитних зобов’язань покладається на РФ як на державу-окупанта відповідно до норм і принципів міжнародного права.
Положення документа стосуються кредитних договорів і договорів позик, укладених до 20 лютого 2014 року з ВПО з АР Крим і Севастополя, та до 14 квітня 2014 року — для договорів з ВПО з окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також території проведення АТО/ООС.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас