НБУ зобов'язав небанки повідомляти реальні ставки за кредитами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ зобов'язав небанки повідомляти реальні ставки за кредитами

Кредит&Депозит
371
Національний банк узгодив Правила розрахунку небанківськими фінансовими установами загальної вартості кредиту для споживача та реальної річної процентної ставки за договором про споживчий кредит.
Про це йдеться у повідомленні НБУ.
Що це означає:
  • зокрема, документ передбачає зміни до редакції договорів, аби спростити їх розуміння споживачем;
  • правила встановлюють методику розрахунку небанківськими фінансовими установами загальної вартості кредиту для споживача, реальної річної процентної ставки за договором про споживчий кредит.
До речі, про важливі зміни, що повпливають на ваші гаманці, ми також пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Долучайтеся, щоб не пропустити найважливіше! 🤫
Небанківські фінансові установи мають до 14 серпня 2021 року унормувати свою діяльність відповідно до вимог постанови НБУ. Це дозволить гармонізувати Правила з чинним законодавством України.
«Банки застосовують такі ж підходи до розрахунку ключових показників вартості споживчого кредиту з червня 2017 року», — нагадали у регулятора.
Отже, всі кредитодавці будуть застосовувати єдині підходи до розрахунку загальної вартості кредиту для споживача та реальної річної процентної ставки за договором про споживчий кредит. Уніфікація забезпечить належний захист прав споживачів фінансових послуг під час користування послугою споживчого кредиту.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас