У Зеленського допускають отримання траншу в 700 мільйонів доларів від МВФ у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського допускають отримання траншу в 700 мільйонів доларів від МВФ у вересні

Казна та Політика
250
Радник президента з питань економіки Олег Устенко вважає, що Україна може отримати 700 млн доларів траншу від МВФ у вересні, він також не виключає можливості продовження програми.
Про це Устенко сказав у коментарі «Інтерфакс-Україна».
«Відбулась більш ніж успішна телефонна розмова президента країни з главою Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою. В Україну їде місія МВФ. До того ж Україна виконала всі попередні умови Фонду. Ми очікуємо, що досить швидко буде отриманий новий транш від МВФ близько 700 млн дол», — заявив Устенко.
«Припускаю, що зараз ми рухаємося за наступним сценарієм: у вересні – місія, відразу ж питання України виноситься на засідання ради директорів МВФ, і буквально у вересні очікую, що ми отримаємо новий транш», — додав він.
При цьому радник Зеленського не відкидає можливості продовження програми.
«У нас є серйозний прогрес, і це було відзначено. Тож я не відкидаю, що програму можуть продовжити», — резюмував Устенко.

Довідка Finance.ua:

  • увечері 2 серпня керуючі МВФ більшістю голосів фінально затвердили алокації СПЗ на 650 млрд дол., з яких Україна безоплатно і безумовно отримає понад 2,7 млрд дол.;
  • нардеп від «Слуги народу» Данило Гетманцев прокоментував: «Зради немає. Цю суму ми отримуємо поза програмою Stand-by. Без будь-яких зустрічних зобов’язань»;
  • за словами Президента України Володимира Зеленського, ці кошти допоможуть подолати наслідки коронакризи і стимулювати нашу економіку.
Не забувайте підписуватись на наш телеграм-канал Finance_ukr, оскільки там ми оперативно публікуємо про всі законодавчі зміни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас