В ОП розповіли, як використають $2,7 млрд від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ОП розповіли, як використають $2,7 млрд від МВФ

Казна та Політика
1858
Україна 23 серпня отримає від МВФ 2,7 млрд доларів в рамках ініціативи Фонду про розподіл 650 млрд доларів для відновлення світової економіки.
Про це повідомляє Офіс президента.
«Це стане хорошим подарунком для нашої країни до 30-річчя незалежності. Ці кошти допоможуть подолати наслідки коронакризи і стимулювати нашу економіку. Я вдячний МВФ і особисто Крісталіні Георгієвій за це рішення», — сказав президент Володимир Зеленський.
Також він зазначив, що для України дуже важлива співпраця з МВФ, тому Україна продовжує впроваджувати реформи і виконувати структурні маяки для отримання нового траншу в рамках поточної програми stand-by.
«Ми працюємо над завершенням першого перегляду чинної програми Міжнародного валютного фонду і очікуємо місію МВФ у вересні. Про це я зазначив під час нашої телефонної розмови з пані Крісталіною Георгієвою», — зауважив президент.

Довідка Finance.ua:

  • увечері 2 серпня керуючі МВФ більшістю голосів фінально затвердили алокації СПЗ на 650 млрд дол., з яких Україна безоплатно і безумовно отримає понад 2,7 млрд дол.;
  • Зеленський підписав необхідний для співпраці з МВФ закон про банки. Він повинен допомогти підвищити якість роботи банків в Україні, сприяти стабільності банківського сектору, а також посилити захист прав вкладників та інших кредиторів. Крім того, мета закону — адаптація банківського законодавства України до правових норм Європейського Союзу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас