Комунальні платіжки в серпні: чи готуватися українцям до потрясінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комунальні платіжки в серпні: чи готуватися українцям до потрясінь

Казна та Політика
815
Вагомих причин для збільшення вартості комунальних послуг в Україні в серпні немає. Таку думку висловив голова Комітету з питань ЖКГ громадської ради при КМДА Олег Попенко.
«Поки я не бачу перспектив подорожчання комунальних платежів на серпень. Те, що багато теплокомуненерго оголосили про подорожчання своїх послуг, так це поки припущення, і точні цифри стануть зрозумілі до початку опалювального сезону», — зазначив у бесіді з UBR.ua Олег Попенко.
Експерт також додав, що подорожчання електроенергії відкладається до 1 вересня, а може бути «і до 1 жовтня». Тож найближчий місяць українці точно будуть платити 1,68 грн за 1 кВт*год, каже Попенко.
Про ціни на газ ми також активно інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Стежте за новинами про комунальні послуги в зручному форматі!
«Єдине що, Київ отримав нові платіжки з інфляційними відсотками. Це безперечно здорожчує платіжку, і деякі кияни отримали на 300−500 грн, а деякі навіть і на 1000 грн більше», — зауважив Голова Комітету з питань ЖКГ Громадської ради при КМДА.
Нагадаємо, на платіжки з «інфляційною поправкою» від КП «Київтеплоенерго» вже відреагував Антимонопольний комітет.

Довідка Finance.ua:

  • в Україні 1 травня набув чинності закон про врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг. Він перевів жителів приватних і багатоквартирних будинків на індивідуальні договори з постачальниками послуг. Крім того, тепер українцям приходитиме третя платіжка за газ.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас