Укрпошта в другому кварталі 2021 року заробила 118 млн грн чистого прибутку та збільшила дохід на 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрпошта в другому кварталі 2021 року заробила 118 млн грн чистого прибутку та збільшила дохід на 1 млрд грн

Фондовий ринок
193
За результатами перших шести місяців чистий дохід Укрпошти склав 5,3 млрд грн. В порівнянні із аналогічним періодом 2020 року він збільшився на чверть – на 1 млрд грн.
Про це повідомила пресслужба компанії.
Національний поштовий оператор за перше півріччя наростив обсяги та доходи по основним напрямкам бізнесу:
  • майже на третину зросли обсяги доставки внутрішніх посилок по Україні і на 70% відправлення міжнародних посилок за кордон;
  • через Укрпошту на 18% зросла кількість переказів.
Відповідно, компанія збільшила на 48% доходи від доставки внутрішніх посилок по Україні, на майже 87% – від доставки посилок на експорт, крім того Укрпошта на близько 39% збільшила доходи по переказам.
За перше півріччя поточного року збільшилися витрати компанії. Зокрема, розмір середньої зарплати працівників в еквіваленті повної зайнятості за звітний період склав 9 876 грн та збільшився порівняно із 6 місяцями 2020 р. на 17%. При цьому витрати на оплату праці за перше півріччя 2021 року збільшилися на 19% і склали 3,1 млрд грн.
Також компанія сплатила за перше півріччя 1,6 млрд грн податків, ЄСВ, зборів та обов’язкових платежів, що на 19,8% більше, ніж за 6 місяців 2020 року.
«Позитивний результат другого кварталу дозволив перекрити збитки минулого і вирівняти фінансовий стан компанії. Ми все ще залежні від рішень держави щодо регульованих тарифів на послуги, частина з яких не переглядалась з початку 2020 року. Але попри це націлені на прибутковий рік, який дозволить нам впевнено продовжувати масштабні інвестпроєкти і виконувати обіцянки перед нашими клієнтами і працівниками», – відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Довідка Finance.ua:

  • гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський офіційно почав свій дворічний «спринт» на посаді керівника підприємства. Він наголосив, що хоче, аби ці сім років заклали фундамент для «крутого майбутнього «Укрпошти», тому публічно оголосив про сім ключових цілей/завдань, які він та його команда повинні виконати за наступні два роки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас