Свій банк і дохід у $1 мільярд. Смілянський оприлюднив план роботи на два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Свій банк і дохід у $1 мільярд. Смілянський оприлюднив план роботи на два роки

Фондовий ринок
1558
Гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський офіційно почав свій дворічний «спринт» на посаді керівника підприємства.
Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
«Чому спринт? Тому, що вони пролетять дуже швидко і в кінці (якщо вийде повністю відпрацювати контракт) я буду на посаді рівно сім років, що буде абсолютним рекордом в історії компанії», – написав Смілянський.
Він наголосив, що хоче, аби ці сім років заклали фундамент для «крутого майбутнього «Укрпошти», тому публічно оголосив про сім ключових цілей/завдань, які він та його команда повинні виконати за наступні два роки:
1). Розробити та затвердити стратегію розвитку «Укрпошти» на 2022-2026 роки з метою досягти доходу в більш ніж мільярд доларів США (було $180 мільйонів, коли прийшов Смілянський. – Ред.), побудувавши компанію, в якій працюють на повну ставку і гідну зарплату задоволені співробітники, куди приходять задоволені клієнти, які отримують сучасні послуги в відремонтованих (всі 100%) комфортних відділеннях по всій країні.
2). Забезпечити вперше в історії України доступність цифрових, поштових та банківських послуг на 100% території країни, запустивши більше 2000 пересувних відділень і повну цифровізацію «Укрпошти». «Папірці, до побачення. Хочу створити «екосистему комфорту» для клієнтів», – пояснив Смілянський.
3). Запустити поштовий банк, який протягом п’яти років увійде у топ-5 банків України за кількістю клієнтів і заощадить державі більше 10 мільярдів гривень за чотири роки.
4). Побудувати перші за 40+ років автоматизовані (роботизовані) сортувальні центри і депо для обробки пошти.
5). Лібералізувати в односторонньому порядку і осучаснити поштове законодавство, привівши його до стандартів ЄС, прийнявши новий поштовий закон.
6). Залучити крутого міжнародного інвестора до капіталу «Укрпошти» на 25%+.
7). Підготувати команду, яка продовжить реформи після цих двох років, вивівши компанію на ще більш крутий рівень. «А я за ними буду дивитися і радіти», – додав Смілянський.
«Таймер запущений, ми пішли працювати, підіб’ємо підсумки через два роки в цей же день», – додав керівник «Укрпошти».

Довідка Finance.ua:

  • «Укрпошта» в червні перерахувала до державного бюджету 82,5 млн грн дивідендів за підсумками 2020 року.
  • З 1 липня 2021 року українські підприємці отримали спрощений режим доставки посилок до країн ЄС. Нові правила стосуються передусім оподаткування товарів, що відправляються в посилках для фізосіб.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас