У Зеленського спростували можливу відставку голови НБУ Шевченка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського спростували можливу відставку голови НБУ Шевченка

Казна та Політика
276
Інформація про можливу відставку керівника Національного банку України Кирила Шевченка не відповідає дійсності.
Про це заявив радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко в ефірі на каналі «Україна 24».
«Я б сказав, що ця інформація не відповідає дійсності з багатьох причин. Перша – переговори з МВФ проводить не тільки НБУ, там задіяна досить велика кількість інституцій, Міністерство фінансів, Міністерство юстиції, енергетики, весь Кабмін. Якщо це проблема – то точно не одна людина відповідає. По-друге, ми сподіваємося на прогрес з МВФ, очікуємо для підписання попередньої угоди в найближчі тижні. Критика НБУ щодо згортання програми довгострокового рефінансування – тут просто нема чого коментувати, програма триває. Програма «5-7-9» – президентська, і кошти, що перекривають процентну ставку, йдуть з держбюджету, а не від Нацбанку», – пояснив радник президента.
Коментуючи останні рішення Нацбанку щодо збільшення облікової ставки, Устенко зазначив, що «це абсолютно нормальні дії будь-якого регулятора».
«І головне – Національний банк України, як і будь-який центробанк, є абсолютно незалежним інститутом», – підкреслив він.

Довідка Finance.ua:

  • Днями ЗМІ повідомили, що голову Національного банку України Кирила Шевченка можуть відправити у відставку. Про це, зокрема, писав Financial Times, посилаючись на два джерела в оточенні президента Володимира Зеленського.
  • Раніше Нацбанком прокотилася хвиля звільнень. Так, 1 липня Нацбанк залишив третій за добу директор департаменту. Директор департаменту супроводу кредитів Національного банку Олег Новаковський заявив, що завершує роботу в НБУ.
  • Напередодні стало відомо, що з Національного банку України звільняється директор департаменту фінансової стабільності Віталій Ваврищук.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас