Як підняття облікової ставки вплине на прибутковість депозитів: очікування НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як підняття облікової ставки вплине на прибутковість депозитів: очікування НБУ

Кредит&Депозит
6433
Прибутковість депозитів почне зростати вже найближчими місяцями, після того, як Національний банк України підняв облікову ставку до 8%.
Про це розповів заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук.
Під час пресбрифінгу він зазначив, що останні місяці ставки за банківськими депозитами були ниже навіть за фактичний показник інфляції. У НБУ вважають, що рішення з монетарної політики, котрі ухвалили 22 липня, мають на меті зробити банківські депозити більш привабливими для населення.
До речі, більше цікавих новин та корисної інформації в зручному форматі – в телеграм-каналі Finance.ua. Не забудьте підписатися! 🤫
Зокрема, йшлось й про підвищення облікової ставки, яку регулятор підняв з 7,5% до 8% річних.
Також Ніколайчук підкреслив, що регулятор хоче збільшити у населення зацікавленість до заощаджень. За його словами, попередні рішення з монетарної політики щодо облікової ставки вберегли депозити від зниження.
“Після рішення ставки за депозитами будуть більш активно реагувати на підвищення облікової ставки”, – сказав представник НБУ.
Що означає підняття облікової ставки? Зміна облікової ставки – важливий сигнал для визначення банками відсоткових ставок за вкладами та позиками. Чим вище ключова ставка, тим дорожчі кредити й депозити в національній валюті, тобто у гривні, в цьому випадку.

Довідка Finance.ua:

  • У травні-липні процентні ставки банків за новими депозитами для фізичних осіб в національній валюті зберігаються в діапазоні 7,5-8,0% річних, що нижче рівня січня-квітня (8,0-8,5% річних).
  • Експерт розповів, як не прогоріти з депозитом та коли краще відкривати вклад.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас