«Тіньова» зайнятість: в Мінсоцполітики готують законопроект про стаж до пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Тіньова» зайнятість: в Мінсоцполітики готують законопроект про стаж до пенсій

Особисті фінанси
1550
Міністерство соціальної політики України напрацьовує законопроект, який дозволить залучити в систему соціального страхування людей, зокрема, з «тіньової» (неформальної) зайнятості.
Про це в ефірі одного з телеканалів заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.
За її словами, в Україні на сьогодні поширюється неповна і неформальна зайнятість. Це позбавляє велику кількість людей можливості піти на пенсію у встановленому віці. За експертними підрахунками, в Україні таких півмільйона людей.
«За нашими експертними підрахунками, півмільйона людей не матимуть тих необхідних одного-п’ять років, що дають їм право піти на пенсію у встановленому віці. І над цим ми працюємо. Ми розробили законопроект і відправили його на експертизу в міжнародну організацію праці, і будемо рухати його далі, тому що чим більше людей залучено в систему соціального страхування, чим більше працює, тим більше вони мають право на гідну пенсію, тому це питання номер 1», — заявила Лазебна.

Довідка Finance.ua:

  • До кінця поточного року в Україні будуть підвищені пенсії та доплати для деяких категорій пенсіонерів. Підвищення пенсій в Україні: суми і графік по місяцях.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас