МВС пропонує повернути техогляд і фіксувати процес на відео — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС пропонує повернути техогляд і фіксувати процес на відео

Особисті фінанси
1833
Міністерство внутрішніх справ підготувало новий порядок проведення технічного контролю автомобілів. Пропонується повернути скасований у 2011 році техогляд, але з відеофіксацією процесу.
Про це йдеться в опублікованому проєкті постанови КМУ Про внесення змін до порядків, затверджених постановами КМУ від 30 січня 2012 року № 137 і від 31 травня 2012 року № 512.
У пояснювальній записці документу йдеться, що обов’язковий технічний контроль транспортних засобів, призначених для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування, здійснюють суб’єкти проведення ОТК (обов’язкового технічного контролю транспортних засобів).
При цьому на кожний транспортний засіб, що пройшов ОТК і визнаний технічно справним, суб’єкт проведення ОТК складає протокол перевірки його технічного стану, який видається водію транспортного засобу.
Що пропонують:
  • запровадити електроний документ за результатами проведення ОТК, який формуватиметься із застосуванням програмно-технічних засобів та матиме передбачену візуальну форму;
  • для підвищення рівня об’єктивності і прозорості під час проходження обов’язкового технічного контролю ТЗ пропонують вести відеофіксацію процесу перевірки технічного стану автівок.
«Прийняття проєкту постанови забезпечить спрощення механізму взаємодії суб’єктів проведення обов’язкового технічного контролю транспортних засобів з державними органами у сфері обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, оптимізацію процедури ведення загальнодержавної бази даних про результати обов’язкового технічного контролю», — кажуть у МВС.

Довідка Finance.ua:

  • Зараз техогляд для приватних автомобілів є необов’язковим, його скасували в 2011 році. Періодичний огляд на технічну справність проходять тільки комерційні транспортні засоби, такі як автобуси, вантажівки і таксі.
  • Однак влада планує повторне введення техогляду автівок вже не перший рік. Згідно з одним із законопроєктів, в Україні з 2022 року буде введено періодичне тестування на придатність всіх транспортних засобів, що беруть участь у дорожньому русі. Не будуть проходити техогляд тільки нові автомобілі.
Про важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас