Майнінг-ферма, яку «знешкодила» СБУ, виявилася IT-компанією – ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майнінг-ферма, яку «знешкодила» СБУ, виявилася IT-компанією – ЗМІ

Фінтех і Картки
2834
«Найбільша майнінгова ферма», яку СБУ викрила в незаконному користуванні електрикою «Вінницяобленерго», насправді виявилася IT-компанією ММІ Engineering.
Про це повідомляє ain.ua.
За даними СБУ, в одному з колишніх приміщень АТ «Вінницяобленерго» нібито добували криптовалюту. За заявою відомства, в фермі було задіяно майже 5 тис. одиниць комп’ютерної техніки. Щомісячна сума збитків за попередніми даними могла становити від 5 млн до 7 млн грн.
Ферму, за заявою відомства, створили мешканці Києва та Вінниці. Вони використовували одне з колишніх складських приміщень «Вінницяобленерго», що знаходиться на проммайданчику, і незаконно відбирали з його мереж електрику. В ході обшуку з приміщення вилучили 3800 ігрових приставок і понад 500 відеокарт.
За словами адвокатів, що представляють українську компанію ММІ Engineering, про яку, як виявилося, і йшлося в релізі СБУ, вона займається розробкою софту, обслуговуванням мереж і тренуванням AI.
Адвокат, який представляє компанію в цій справі, зазначив, що правоохоронці надали неправдиву інформацію в релізі.
«У ММІ Engineering укладені договори з „Вінницяобленерго“ і „Енер Вінниця“ на поставку електроенергії, вона платить за рахунками за комерційним тарифом, за показниками лічильників. У компанії також укладено договір на оренду приміщення по вул. Енергетична, 6А, в якому і проходив обшук. Це — колишнє приміщення „Вінницяобленерго“, яке належить зараз компанії „Альфа Енерджі“», — заявив адвокат.
За інформацією видання, обшук проводили в зв’язку з розслідуванням дій службових осіб компанії «Альфа Енерджі»: правоохоронці підозрювали їх у незаконному майнінгу. Компанія ММІ Engineering в документах на обшук не згадується.
У самій «Вінницяобленерго» офіційно заявили, що в зазначених приміщеннях ніколи не працювали майнінгові ферми. І що фахівці компанії не виявили слідів незаконного забору енергії під час обшуку.
В ММІ Engineering кажуть про те, що обшук повністю паралізував її діяльність, що вилучене обладнання коштує близько 30 млн грн, і що компанія намагається його повернути.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас