На Чернігівщині нелегальні «майнери» створили загрозу водоканалу та «швидкій» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Чернігівщині нелегальні «майнери» створили загрозу водоканалу та «швидкій»

Кримінал
600
У Чернігівській області правоохоронці викрили ділків, які займалися майнінгом криптовалюти на трансформаторній підстанції.
Про це у Facebook повідомляє Київська міська прокуратура.
За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури Києва викрито «добувачів» криптовалюти, які підключили своє обладнання до однієї з трансформаторних підстанцій на Чернігівщині.
«У ході слідства встановлено, що організатори створили потужну майнінг-ферму в орендованих складських приміщеннях та приєднались до потужностей енергооб’єкта, розташованого неподалік. З метою приховання злочинної діяльності зловмисники, використовуючи спеціальне обладнання, втрутились у роботу облікової системи», — йдеться у повідомленні.
Як зазначається, від цієї лінії отримують електропостачання Ніжинська станція швидкої медичної допомоги, Ніжинводоканал та інші підприємства й установи.
«Таким чином, група „майнерів“ не просто викрадала електроенергію, а й створила загрозу для критичної інфраструктури регіону», — підкреслили у прокуратурі, уточнивши, що за два місяці зловмисники завдали тільки прямих збитків більш як на 3 млн грн.
У ході обшуку правоохоронці вилучили понад 150 одиниць обладнання для генерації криптовалют та спеціалізовану техніку для втручання в мережу автоматизованого обліку електроенергії.
Слідчі дії тривають, установлюються всі обставини злочинної діяльності.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас