Аналітики Oxford Economics дали позитивний прогноз щодо «Дія Сіті» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики Oxford Economics дали позитивний прогноз щодо «Дія Сіті»

Казна та Політика
581
Фахівці вважають, що спеціальний правовий режим для IT-галузі «Дія Сіті» може стати ефективним засобом стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні.
Про це пише «Дзеркало тижня» з посиланням на дослідження «Дія City: огляд впливу реформ на український IT-сектор».
У Oxford Economics переконані, що на розвиток українського IT-сектора чекає критичний момент, адже попит на інженерів у сфері ІТ зростає і випереджає внутрішню пропозицію. Більше того, ця тенденція посилюється тривалою міграцією талановитих інженерів за кордон.
«Враховуючи високу мобільність глобального ринку IT-аутсорсингу, зростання майбутнього опиниться під загрозою, якщо IT-компанії не зможуть успішно піднятися в ланцюжку створення вартості у виробництві», — зазначено в дослідженні Oxford Economics.
Розв’язанням цієї проблеми фахівці вважають введення комплексу реформ, спрямованих на підтримку розвитку IT-сектору. Спецрежим для IT-сектору «Дія Сіті» може стати прикладом такої реформи.
Експерти дійшли висновків, що введення «Дія Сіті» вплине на приплив іноземних інвестицій в Україну через те, що «прямі іноземні інвестиції є чутливими до відмінностей у податкових ставках».
Також вони прогнозують розширення можливостей для офіційного працевлаштування в IT-галузі завдяки гарантіям зайнятості та кращому доступу до соціальних пільг, передбачених гіг-контрактами, що є новою формою відносин між роботодавцем і працівником в рамках «Дія Сіті».
«Крім впливу на фінансову стабільність, реформи „Дія Сіті“ в цілому відповідають деяким цілям МВФ. Наприклад, вони сприятимуть значному поліпшенню ділового клімату завдяки впорядкуванню нормативної бази, посиленню захисту прав власності», — зазначено в дослідженні.

Довідка Finance.ua:

  • «Дія Сіті» — це спеціальний правовий та податковий режим для стимулювання розвитку IT-галузі в Україні;
  • рамковий законопроект про «Дія Сіті» № 4303 пройшов перше читання і був рекомендований Комітетом ВРУ з питань цифрової трансформації до прийняття у другому читанні і в цілому;
  • податковий законопроект № 5376 було прийнято у першому читанні 281 голосом народних депутатів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас