Як киянам заплатити «авансовий платіж» онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як киянам заплатити «авансовий платіж» онлайн

Особисті фінанси
730
У рахунках за житлово-комунальні послуги за червень, які кияни отримали у липні, з’явився окремий рядок із рекомендованим авансовим платежем за опалення.
Що це таке і як його оплатити онлайн, пояснили у Комунальному концерні «Центр комунального сервісу».
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
Що означає авансовий платіж? Кияни за бажанням можуть оплачувати рекомендовані суми за послуги заздалегідь, зменшивши фінансове навантаження на сімейний бюджет узимку та не накопичуючи борги за тепло. У свою чергу, виконавець послуги зможе акумулювати отримані авансові платежі, щоб закупити природний газ для стабільного проходження опалювального сезону 2021/2022.
Як киянам заплатити «авансовий платіж» онлайн
Як розраховується сума? Сума рекомендованого щомісячного платежу за послугу ЦО формується у відповідності до опалювальної площі окремої квартири із розрахунку, як третина від середньомісячної по місту вартості опалення за опалювальний сезон 2020/2021.
Середня вартість опалення за попередній опалювальний період становила 30,79 грн./м.кв., тому розмір авансового платежу — 10,16 грн./м.кв.
Авансовий платіж, здійснений споживачем, буде відображено у наступному рахунку-повідомленні, як переплата відповідної послуги, при умові відсутності заборгованості. Платіж буде зараховано як авансовий винятково у разі відсутності заборгованості за опалення.
Як заплатити онлайн:
  • для цього необхідно буде самостійно відредагувати суму до сплати у полі послуги централізованого опалення з урахуванням рекомендованої суми, зазначеної у рахунку-повідомленні.

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з прогнозом Мінекономіки, у 2021 році тарифи для населення на гарячу воду та опалення зростуть на 33%, у 2022 році – ще на 6%, у 2023 та 2024 роках — ще на 5%.
  • У КМДА попередили, що тарифи на гарячу воду і опалення можуть зрости на 30−40% вже цієї осені, та звернулись до уряду із пропозицією використати газ вітчизняного видобутку, щоб не підвищувати тарифи.
  • Голова департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко каже, що у новому опалювальному сезоні тарифи на опалення в Україні можуть зрости на 30−40%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас