Чи гарантуються державою вклади у банківських металах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи гарантуються державою вклади у банківських металах

Банківські метали
985
Банківські метали — це золото, срібло, платина, метали платинової групи, доведені (афіновані) до найвищих проб відповідно до світових стандартів, у зливках і порошках, що мають сертифікат якості, а також монети, вироблені з дорогоцінних металів.
Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб
«Інвестування в банківські метали є одним із способів заощаджень, який реалізується шляхом купівлі зливків або інвестиційних монет, відкриття депозитного або поточного рахунку», — сказано в повідомленні.
Види вкладів у банківських металах:
  • відкрити депозитний рахунок можна з фізичною поставкою металу або без неї;
  • перший варіант передбачає купівлю вкладником в банку золота або шляхом внесення зливків металу в касу, другий — «без фізичної поставки» — конвертацію банком грошових коштів вкладника у віртуальні грами металу з подальшим зарахуванням на депозитний рахунок.

Як ефективно працювати з депозитами 💰

Гарантування вкладів у банківських металах:
  • повернення вкладу у банківських металах відбувається або шляхом виплати у вигляді зливків, або у гривневому еквіваленті за офіційним курсом Національного банку України, згідно з умовами укладеного з банком договору;
  • відповідно до ч. 4 статті 26 Закону України «Про систему гарантування вкладу фізичних осіб», у випадку визнання банку неплатоспроможним Фонд гарантування вкладів не відшкодовує кошти за вкладами у банківських металах.
«Зміст договору банківського вкладу/рахунку у банківських металах має містити інформацію про непоширення на такі кошти гарантій, передбачених Законом», — додали у Фонді гарантування.

Довідка Finance.ua:

  • 30 червня Верховна Рада схвалила за основу законопроєкт, який збільшує гарантовану суму вкладів з 200 тис. до 400 тис. грн до кінця 2022 року, а з 2023 року — до 600 тис. грн.
  • Покласти гроші на депозит означає, що вкладник передає свої кошти на зберігання в банк, а банк обіцяє повернути ці кошти разом з відсотками після закінчення терміну дії договору. Щоб оформити депозит, вкладник укладає договір депозитного вкладу з банком, банк відкриває депозитний рахунок.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас