Київ вводить авансовий платіж за опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ вводить авансовий платіж за опалення

Особисті фінанси
3529
Київська влада запроваджує рекомендований авансовий платіж за опалення. Така система була раніше, коли платежі за опалення були рівномірно розподілені на весь рік.
Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
Що це означає. Певний відсоток оплати за опалення може бути здійснений за бажанням в літній період.
За словами посадовця, це допоможе вчасно почати опалювальний період і зробить зимові рахунки за опалення більш збалансованими і зменшить навантаження на споживачів.
“Ми запроваджуємо рекомендований авансовий платіж, літній”, – заявив Пантелеєв.
Директор СП “Енергозбут” КП “Київтеплоенерго” Костянтин Лопатін заявив, що в платіжках за червень киянам запропоновано рекомендований авансовий платіж.
“Цей авансовий платіж є цілком добровільним, він розрахований як середньозважений по місту. Вартість опалення за попередній сезон розбито на частини по 30% і становить близько 10 гривень на квадратний метр опалювальної площі. Цей платіж зазначено окремою строкою в платіжному документі”, – повідомив він.
Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв повідомив, що ціна на газ, який становить основну частину витрат у тарифі на тепло і гарячу воду, катастрофічно зросла, а тарифи комунальних підприємств – ні.
“На ринку склалися всі передумови для того, щоб переглянути тарифи комунальних підприємств… ситуація настільки критична і масштабна, що потрібно зусилля всіх гілок влади”, – сказав він.
Нагадаємо, Міністерство розвитку громад і територій розробило проєкт постанови, який передбачає внесення змін до порядків формування тарифів на теплову енергію та водопостачання.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Міністерство економіки оприлюднило «Прогноз економічного та соціального розвитку України на 2022−2024 роки», який Кабінет Міністрів схвалив наприкінці травня. У ньому йдеться про значне підвищення комунальних тарифів.
  • Згідно з прогнозом, у 2021 році тарифи для населення на гарячу воду та опалення зростуть на 33%, у 2022 році – ще на 6%, у 2023 та 2024 роках — ще на 5%.
  • Тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення у 2021 році зростуть на 20%, у 2022 році — ще на 11%, у 2023 та 2024 роках — ще на 5%
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас