Мінрегіон планує змінити порядок формування тарифів на тепло та воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон планує змінити порядок формування тарифів на тепло та воду

Особисті фінанси
936
Міністерство розвитку громад і територій розробило проєкт постанови, який передбачає внесення змін до порядків формування тарифів на теплову енергію та водопостачання.
Про це повідомляє пресслужба міністерства.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
«У Мінрегіоні розробили зміни до Правил і типових договорів про надання комунальних послуг та Порядків формування тарифів на теплову енергію і комунальні послуги», — сказано в повідомленні.
Що пропонує Мінрегіон:
  • включити до структури тарифів на тепло та воду витрати на придбання та оснащення будівель будинковими лічильниками. Нині ці витрати виведені з тарифів й оплачуються споживачами окремо;
  • також проєкт постанови містить вимоги щодо включення до складу тарифів на постачання теплової енергії витрат на утримання та обслуговування індивідуальних теплових пунктів.
Водночас планується встановити диференціацію тарифів на теплову енергію та комунальні послуги, що залежить від наявності чи відсутності у складі тарифів витрат на встановлення будинкових лічильників води та теплової енергії.
Джерелом фінансування заходів інвестиційної програми надавачів послуг, що пов’язані з придбанням та оснащенням будівель будинковими лічильниками теплової енергії та гарячої води, Мінрегіон визначає частину планованого прибутку, що включається до тарифів на постачання теплової енергії.

Довідка Finance.ua:

  • Українці заборгували за комуналку 79,1 млрд грн. Найбільші борги — за газ. Якщо загальну заборгованість поділити на кількість всіх сімей у країні, то вийде, ніби кожна з них винна близько 5,3 тис. грн.
  • Раніше Міністерство розвитку громад та територій презентувало законопроєкт «Про створення умов для запровадження комплексної термомодернізації будівель», покликаний поліпшити регулювання в сфері енергоефективності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас