Сільськогосподарські землі зростатимуть у ціні на 7-10% щороку, - Мінагрополітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сільськогосподарські землі зростатимуть у ціні на 7-10% щороку, - Мінагрополітики

Аграрний ринок
471
Глава Міністерства аграрної політики Роман Лещенко спрогнозував, як буде підвищуватися ціна на землю щороку. За його словами, вартість земділянок сільськогосподарського призначення буде зростати на 7-10%.
Про це він заявив під час години запитань до уряду у Верховній раді.

Старт ринку сільськогосподарських земель 🌿

“Що стосується зростання вартості земельних ділянок сільськогосподарського призначення. За нашими оцінками, зростання буде близько 7-10 відсотків щороку, оскільки українська земля є недооцінена, але є ринкові фактори, які впливають на зростання ціни. Ми маємо переконання, що ціна буде постійно зростати”, – сказав міністр.
Нагадаємо, раніше Лещенко спрогнозував, що середня ціна землі по країні після відкриття ринку складе близько 2 тисяч доларів за гектар. Потім вона може вирости в кілька разів.

Довідка Finance.ua:

  • Після відкриття ринку землі 1 липня зареєстровано 33 перших угод купівлі-продажу. Зараз купувати землю можуть тільки громадяни України і не більше 100 га.
  • Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» констатувала, що мінімальна вартість 1 га землі сільськогосподарського призначення в Україні становить близько 21 тис. гривень, а купити землю можна вже сьогодні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас