Гектар землі можна продати від 21 тис. грн. Де найдорожча і найдешевша сільгоспземля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гектар землі можна продати від 21 тис. грн. Де найдорожча і найдешевша сільгоспземля

Аграрний ринок
2788
Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» констатувала, що мінімальна вартість 1 га землі сільськогосподарського призначення в Україні становить близько 21 тис. гривень, а купити землю можна вже сьогодні.
Про це повідомила експерт із земельних питань УКАБ Елліна Юрченко в коментарі Українським Новинам.
«Найнижча нормативна грошова оцінка в Житомирській, Львівській та Рівненській областях — близько 21 тис. гривень за гектар», — сказала вона.

Старт ринку сільськогосподарських земель 🌿

Йдеться про те, що, згідно із законодавством, до 2030 року сільськогосподарські землі не можна продавати за ціною нижче її нормативної грошової оцінки.
Таким чином, наразі НГО можна вважати мінімальною вартістю землі.
За словами Юрченка, найвища НГО в Донецькій, Кіровоградській, Одеській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях — в діапазоні 31−32 тис. гривень за 1 га.
Раніше Міністерство аграрної політики і продовольства нагадало, що система оподаткування земельної ділянки не змінюється — власнику необхідно щорічно платити податок з доходів фізичних осіб, військовий збір і земельний податок.

Довідка Finance.ua:

  • Ставка податку за земділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, встановлюється в розмірі не більше 3% від їх НГО, для земель загального користування — не більше 1%, для сільськогосподарських угідь — не менше 0,3% і не більше 1%, для лісових земель — не більше 0,1%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас