Українці почали продавати землю: зареєстровані перші угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці почали продавати землю: зареєстровані перші угоди

Аграрний ринок
1666
Після відкриття ринку землі 1 липня зареєстровано 33 перших угод купівлі-продажу. Зараз купувати землю можуть тільки громадяни України і не більше 100 га.
Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська під час прес-конференції щодо старту ринку землі.
«Це перші угоди із землею сільськогосподарського призначення, укладені після зняття мораторію», — сказав міністр.

Старт ринку сільськогосподарських земель 🌿

За його словами, перед відкриттям ринку була проведена робота: внесено зміни в чимало законів, розроблено низку нових підзаконних актів.
Крім того, було підготовлене програмне забезпечення, пов’язане з відкриттям ринку землі. Зараз воно придатне для забезпечення обігу ділянок і, зокрема, для дотримання обмежень, встановлених законом щодо ринку землі.
При цьому міністр юстиції наголосив, що широкомасштабна земельна реформа розпочне діяти лише з 2024 року. Зараз же настає етап «обмеженого ринку землі», коли придбавати землю можуть лише фізичні особи, і загальна площа таких ділянок не може перевищувати 100 га.
Він також наголосив, що зараз придбати землю сільськогосподарського призначення не зможуть не тільки іноземні громадяни, але й також особи, які перебувають під санкціями.
Кожного охочого придбати ділянку с/г землі будуть ретельно перевіряти, зокрема, на наявність вже придбаних земельних ділянок.
«Насправді, буде проводитися досить велика перевірка набувача землі. В першу чергу це буде стосуватися того, чи немає у нього вже землі сільськогосподарського призначення, щоб не було перевищення (ліміту. — Ред.). При цьому буде перевірятися, чи немає землі у юридичних осіб, де громадянин є учасником», — сказав він.
Малюська зазначив, що перевірятимуться і кошти, за які громадяни купуватимуть земельні ділянки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас