Набрав чинності закон про «податок на Google» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Набрав чинності закон про «податок на Google»

Казна та Політика
819
Сьогодні, 2 липня, набирає чинності закон 1525-IX (законопроект 4184) про вдосконалення порядку оподаткування операцій з постачання нерезидентами електронних послуг.
Зокрема, так званий закон про податок на Google передбачає, що міжнародні компанії, які діють в інформаційному просторі країни і заробляють на мережевій рекламі, мусять платити податки в Україні.
Зміни торкнуться таких компаній як Facebook, Youtube, Viber, Netflix, Alibaba тощо.
Документ визначає перелік електронних послуг та місце їх постачання, а також передбачає, що нерезиденти потрапляють до переліку осіб, які реєструються платниками ПДВ.
В офісі президента зазначили, що зміни дозволять збільшити надходження до державного бюджету від ПДВ. Зокрема, компанії будуть зобов’язані зареєструватися платниками податку за спрощеною процедурою через спеціальний електронний сервіс.
При цьому загальна сума від здійснення відповідних операцій повинна перевищувати 1 млн грн на рік. Нерезиденти складатимуть спрощену звітність в електронній формі українською або англійською мовою.
Крім того, від сплати ПДВ звільняються операції з постачання освітніх послуг, у тому числі дистанційного навчання через Інтернет.
Нагадаємо, парламент прийняв у другому читанні закон про так званий податок на Google 3 червня. Президент Володимир Зеленський підписав документ 28 червня.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас