Максимальна допомога з безробіття зросте більш ніж на 400 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Максимальна допомога з безробіття зросте більш ніж на 400 гривень

Особисті фінанси
626
Максимальна допомога по безробіттю з 1 липня 2021 року зросте на 436 гривень з 9 080 гривень до 9 516 гривень. Це передбачено нормами закону про держбюджет України на 2021 рік.
Про це повідомляє прес-служба Київського міського центру зайнятості.
Розрахунки. Максимальна допомогу по безробіттю вираховується у відсотковому співвідношенні від середнього доходу за останні 6 місяців роботи і не може перевищувати чотири прожиткові мінімуми.
До речі, всі актуальні новини, які так чи інакше впливають на ваш гаманець, ми оперативно публікуємо у телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь! 🤫
За законом про держбюджет, прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 липня зросте з 2270 гривень до 2379 гривень. Відповідно збільшиться і максимальна допомога з безробіття.
Що ж до розміру мінімальної допомоги по безробіттю, то він залишається без змін. На період карантину Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття збільшив мінімальний розмір допомоги по безробіттю із 650 до 1000 гривень.

Довідка Finance.ua:

  • У І кварталі 2021 року кількість безробітного населення склала 1,8 млн осіб.
  • З 1 січня 2022 року в Україні почне діяти державна програма, яка перетворюватиме малозабезпечених і безробітних на підприємців.
  • Мінекономіки розробило законопроект, згідно з яким уряд планує урізати розмір допомоги з безробіття. Що саме планують змінити – читайте тут.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас